jueves, 14 de julio de 2011

Acta de l'Assemblea de constitució de la Plataforma per l'Ensenyament Públic de l'Horta Sud

La reunió s'ha celebrat a l'IES 25 d'Abril d'Alfafar. Estava convocada a les 10:00 hores i ha començat, aproximadament a les 10:30 hores, finalitzant sobre les 12:15 hores.

Han estat presents mares i pares, personal no docent i professorat, que pertanyen a alguns dels següents centres públics: CEIP Orba (Alfafar), IES 25 d'Abril (Alfafar), CEIP Rosa Serrano (Paiporta), IES Massanassa, IES B. Dalmau (Catarroja), CEIP La Fila (Alfafar), CEIP Nº 6 (Catarroja), IES María Carbonell (Benetússer), IES Albal, IES Almussafes.

També han estat a la reunió representants de la Federació d'Ensenyament de CCOO, de l'STEPV-Intersindical Valenciana i de la Coordinadora pel Valencià de l'Horta Sud. Igualment, altres persones interessades, algunes de la comarca i altres de fora, s'han afegit a la convocatòria. En total han assistit 31 persones.


Idees exposades

La gent present ha estat tota d'acord en la greu situació que pateix l'ensenyament públic valencià. S'han assenyalat però les següents idees al respecte:

  1. A l'hora d'explicar públicament la situació que patim hem de tenir cura de no donar una mala imatge dels centres públics, que podria tenir com conseqüència una “alarma social” i la “fuga” de gent cap als centres concertats. Per això haurem d'insistir en els avantatges de l'ensenyament públic i destacar tots els seus aspectes positius, que són els que s'han de defensar.
  2. És de vital importància la participació de mares, pares i també de l'alumnat en la defensa de l'ensenyament públic. Aquest només podrà eixir endavant amb un compromís per banda d'aquests sectors de la comunitat educativa; per això cal fer un gran esforç per tal d'explicar-les quina és la situació i aconseguir la seua participació activa.

Activitats ja acordades

S'acorda realitzar les següents activitats per a l'inici de curs:

  • Promoure la celebració en tots els centres de la comarca de l'Horta Sud del “DILLUNS D'ESPERANÇA”, al qual les persones anirien vestides amb roba de color VERD.
  • S'està també d'acord en fer samarretes verdes amb un lema comú (*); està per decidir i per aclarir: 1) El lema de les samarretes, 2) Com s'encarregarien, 3) La seua forma de distribució i de pagament inicial (després cadascú paga la seua).
    • (*) De moment la única proposta que s'ha fet per al lema de la samarreta es: “No a les retallades. No a la privatització. Ensenyament Públic de Qualitat. Plurilingüisme coherent”.
    • Cada dilluns es publicitaria, durant el dia, un valor positiu i una mancança de l'escola pública en aquests moments.
  • Elaborar un Manifest de la Plataforma, d'acord a les idees que s'han llançat a la reunió. El Manifest hauria d'estar llest, per a la seua difusió, a principis de curs.
  • Encetar la coordinació amb altres comarques, com la Safor i la Marina Alta, que ja tenen Plataformes similars a la nostra.
  • Preparar l'activitat que s'iniciarà en setembre a través de la xarxa. Es crearan a tal efectes una llista de correu, un grup de facebook (ja existeix) i un blog de la plataforma. Es crearan també, segons les necessitats, grups específics de treball.
  • Fer arribar la notícia de la reunió celebrada i de la propera convocatòria al conjunt d'AMPES de la comarca. Aprofitar igualment la xarxa de la Coordinadora pel Valencià de l'Horta Sud. Tornar a realitzar per a la propera reunió, de manera exhaustiva, una nova convocatòria dirigida a tota la gent a la que es puga arribar


Altres activitats possibles
  • Elaboració d'un llistat o catàleg en cada centre sobre les mancances i problemes que tenim a hores d'ara. Editar, una volta recollides les propostes, un document per a la seua difusió.
  • Xarrades informatives als centres adreçades a mares i pares.
  • Estudiar canals d'informació alternatius per tal de fer arribar els missatges a mares i pares: correu, trucades telefòniques, cartes...
  • Fer, seguint l'exemple d'altres comarques, un “Congrés de l'Escola Pública”; o també, seguint el model de les “Trobades de Escoles en Valencià”, unes “Trobades de l'Ensenyament Públic”.
  • Promoure activitats complementàries que puguin atreure a la gent: activitats esportives, escacs, tallers de ioga o de tai-chi...
  • Vídeos en defensa de l'escola pública, seguint l'exemple de l'IES Veles i Vents de Torrent.
  • Contactes amb els grups polítics de l'arc parlamentari per tal d'explicar-les la situació i presentar les nostres propostes.
  • Contactes amb el moviment del 15-M per tal de desenvolupar una activitat conjunta en defensa de l'escola pública.


Convocatòria propera reunió
Queda convocada nova reunió de la Plataforma per l'Ensenyament Públic de l'Horta Sud per al dijous 15 de setembre, a les 19:30 hores, a l'IES 25 d'abril d'Alfafar.











No hay comentarios:

Publicar un comentario